De Bakker: "Moet gewoon beter worden"

Jeffrey

Tennisser Thiemo de Bakker was zaterdag na zijn nederlaag tegen Robin Söderling in de derde ronde van de US Open nuchter in zijn analyse. "Ik moet gewoon nog beter worden om het deze jongens lastig te maken. Dat is niet erg, Söderling is natuurlijk wel wereldtop."

De Bakker ging eraf in drie sets en baalde. "Het waren hele moeilijke omstandigheden, het waaide enorm. Daarbij zat het in het begin ook niet echt mee. Ik verloor al snel mijn opslag en liep toen achter de feiten aan. Ook in de tweede set kwam ik een break achter, maar die pakte ik meteen terug. Daarna had ik wel kansen die ik moet pakken. En ook in de derde set had ik drie, vier kansen om terug te breken."

De Bakker, die na een pauze eind september in Bangkok weer in actie komt, keek tevreden terug op zijn verblijf in de Verenigde Staten waar hij half juli eerst een trainingsstage afwerkte en daarna een aantal toernooien speelde. "Ik heb zeker fysiek weer een stap gemaakt, maar het tennis moet nog beter. Ik weet waar ik aan moet werken. Het zijn in ieder geval dingen die te trainen zijn."