Jongensdroom van Carragher gaat in vervulling

Olga Kroeders

Jamie Carragher is dit weekend precies veertien jaar in dienst als prof bij Liverpool. Voor de veteraan werd daarom een speciale wedstrijd tegen Everton, de favoriete club uit zijn jeugdjaren, georganiseerd.

Tijdens de vriendschappelijk kreeg Everton min of meer bewust een strafschop toegewezen, die door Liverpool-speler Carragher 'in eigen doel' werd geschoten. "Als kind was ik fan van Everton en droomde ik ervan om ooit tegen Liverpool te scoren, daarom nam ik deze strafschop", aldus Carragher tegenover Press Association.

De 32-jarige speler hoopt met deze wedstrijd ongeveer 1,2 miljoen euro in de wacht te slepen. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. Carragher was de Engelse voetbalbond dankbaar voor de organisatie. "Mijn dank is groot voor de mensen van de FA, aangezien het niet makkelijk is dit te organiseren terwijl er twee belangrijke wedstrijden worden gespeeld (interlands van de nationale ploeg, red.) Ik denk wel dat de overwinning van gisteren (tegen Bulgarije, red.) heeft geholpen."

Michael Owen, oud-speler van Liverpool en tegenwoordig werkzaam bij Manchester United, kreeg ook een bedankje van Carragher.