Chandhok onder indruk van Zuid-Koreaanse baan

ChiefBigFoot

Karun Chandhok van Hispania Racing heeft als eerste rondjes gereden op het nieuwe circuit in Zuid-Korea. In een wagen van Red Bull reed de Indiër veertien rondjes over het circuit, dat nog niet gereed is voor de race die later dit jaar op de planning staat.

"Het is zo slecht nog niet", zei Chandhok na afloop van de test. "De organisatoren denken dat ze het circuit voor de deadline af kunnen krijgen." Het circuit zal op 21 september een laatste keuring krijgen, slechts 32 dagen voor de race. Er gingen geruchten dat de baan niet op tijd af zal zijn, maar volgens Chandhok is dat niet aan de orde.

"Als ze alles doen wat ze mij verteld hebben dat ze gaan doen, dan komt het circuit wel af. Er moet nog een nieuwe laag asfalt op de baan, de kerbs hebben nog wat werk nodig en er zitten nog wat hobbels in de weg. De garages zijn echter klaar en de pitgebouwen zijn enorm. Ik heb in huizen gewoond die kleiner zijn!"

De baan is ontworpen door Hermann Tilke, die ook de circuits in Maleisië, China, Bahrein en Abu Dhabi ontwierp. "Het is een gaaf circuit", zegt Chandhok. "De lay-out is erg interessant. Het eerste deel bestaat uit lange rechte stukken en vanaf bocht zeven is het supersnel. Dat lijkt een beetje op bochten acht en negen op Valencia of het nieuwe deel van Silverstone. Het is hier momenteel erg benauwd, maar de organisatoren zeggen dat het ten tijde van de race minder zal zijn. Als dat niet zo is zal de benauwdheid ook een grote uitdaging voor de coureurs zijn."