Leonardo: "Met Kwakman win je de oorlog niet"

Jeffrey

Leonardo is blij dat Kees Kwakman vertrokkken is naar FC Augsburg. De aanvaller van NAC Breda beweert in NUsport dat Kwakman 'en andere meelopers' de enigen waren die hem niet mochten. De Braziliaan heeft geen goed woord voor zijn oud-teamgenoot over.

Kwakman liet na zijn vertrek weten dat er een beroerde sfeer in de selectie van NAC heerst, mede door Leonardo. "Er zijn allemaal negatieve dingen over mij gezegd die mij geraakt hebben. Ik wil graag een keer mijn kant van het verhaal laten horen", zegt de Braziliaan. "Dat juist Kwakman zoiets zegt. Die heeft in een jaar tijd nooit laten zien wat hij kan."

"Als hij een echte prof was dan was hij een keer naar mij toegekomen met zijn kritiek. Op het moment dat hij weggaat, hoor ik via de media wat hij van me vindt. Heel dapper...", vindt Leonardo. "Met Kwakman win je de oorlog niet. Ik ben blij dat hij weg is. Ik ben prof geweest bij Ajax en Feyenoord, die shirts zal Kees nooit dragen. Hooguit als ballenjongen."

Leonardo ziet echter niet alleen Kwakman als boosdoener. "Hij en nog wat meelopers zijn de enigen die mij niet mogen. Ik neem het op de training vaak op voor jonge jongens die zij de hele tijd negatief coachen. Ik heb hetzelfde meegemaakt bij Feyenoord. Dat helpt niet. Daarom hebben we soms een felle discussie. Maar ik zou nooit iemand daadwerkelijk fysiek aanvallen."

Interim-coach John Karelse heeft bij de Braziliaan ook geen beste beurt gemaakt. Karelse zei na de laatste competitiewedstrijd dat hij geen tijd meer in Leonardo wilde steken, omdat deze na zijn wissel meteen naar de kleedkamer liep. "Ik heb nog nooit een trainer meegemaakt die na afloop van een wedstrijd over zijn eigen speler zegt dat hij er geen energie meer insteekt. Ik kan over hem ook wel een boekje open doen. Maar ik ben zo professioneel om dat niet te doen."