Castlevania haalt inspiratie uit Star Trek

Redactie

De makers van de actiegame Castlevania Lords of Shadow hebben inspiratie geput uit de Star Trek-film van regisseur J. J. Abrams. De game moet net als deze film uit 2009 een herstart voor de langlopende serie betekenen.

"We willen net als de Star Trek-film de karakters en het universum op een respectvolle manier opnieuw aan de speler introduceren", licht een woordvoerder van ontwikkelaar Mercury Steam toe tegenover computerandvideogames.com.

"Het originele tweedimensionale spel is ons uitgangspunt", gaat de woordvoerder verder. "We brengen Castlevania terug naar de basis. Onze game draait om een eenzame held die met een zweep tegen bovennatuurlijke wezens vecht".

Sinds het begin van de Castlevania-serie in 1986 zijn er 25 delen uitgekomen. Lords of Shadow moet een frisse kijk op het Castlevania-universum bieden waarbinnen de strijd tegen de beruchte vampier Dracula altijd centraal staat. De actiegame verschijnt deze herfst op de Xbox 360 en Playstation 3. Onze eerste indruk van de game kun je hier lezen.

Castlevania haalt inspiratie uit Star Trek