Ajax nog niet uit financiële zorgen

Peterselieman

Ajax is ondanks het bereiken van de groepsfase van de Champions League nog niet uit de financiële problemen. De Amsterdamse club kan weliswaar rekenen op extra inkomsten en heeft daarnaast de salariskosten danig teruggebracht, maar het tekort is daarmee nog niet opgelost. Dat laat woordvoerder van Ajax Miel Brinkhuis weten.

Over het afgelopen boekjaar noteerde Ajax een verlies van ongeveer 21 miljoen euro. Een prognose voor het lopende jaar durft Brinkhuis niet te geven. "Maar Ajax werkt hard aan verbetering van het operationele resultaat", stelt Brinkhuis. "We hebben diverse stappen in de goede richting gemaakt, maar nog niet genoeg."

Ajax verwacht door de wedstrijden in de Champions League tussen de zes en acht miljoen euro in het laatje te krijgen. Daarnaast is er dit seizoen al verdiend aan vergoedingen voor de transfers van voormalig Ajacieden Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart en werd Jeffrey Sarpong verkocht aan Real Sociedad. Brinkhuis wil niets zeggen over de hoogte van deze extra inkomsten.

Door de verbeterde financiële situatie hoeft Ajax geen geld meer te lenen. "Het is momenteel niet aan de orde dat wij gebruik hoeven te maken van de kredietfaciliteit bij de bank", zegt Brinkhuis.