[US Open] De Bakker geeft Söderling waarschuwing

Peterselieman

Thiemo de Bakker bereikte gisteravond de derde ronde van de US Open. De Nederlander stond gisteren tegen de Kroaat Ivan Dodig met 2-1 in sets en 3-2 in de vierde set voor toen zijn tegenstander vanwege de hitte de handdoek in de ring gooide. De Bakker had na de partij al een waarschuwing voor zijn volgende tegenstander Robin Söderling klaar.

Voor de Nederlander is het al de derde maal dat hij op een Grand Slam de derde ronde bereikte. "Het betekent dat ik solide ben. Maar ik wil verder, richting de top-20, en dan zal ik ook een keer van toppers als Söderling moeten gaan winnen. Ik voel dat ik op het punt ben dat ik die toppers fysiek aan kan, nu maar eens zien in hoeverre ik het Söderling moeilijk kan maken. In de eerste ronde had Robin het hier zwaar...," zei De Bakker.

Dit jaar speelden beide opponenten één keer eerder tegen elkaar. In de halve finale in Barcelona won Söderling toen relatief eenvoudig met 6-1 en 6-4. "He killed me in die wedstrijd. Het duurde tot 6-1 4-1achter voordat ik een beetje in de wedstrijd kwam. Maar dat was op een andere ondergrond (gravel, red.), ik heb nog nooit tegen hem gespeeld op hardcourt," zei de Nederlander die hoop heeft op een goed resultaat.

De Nederlander weet dat zich goed voorbereid heeft voor de toernooien in de Verenigde Staten. Hij nam de voormalige fitnesstrainer van André Agassi Gil Reyes in de armen en werd in twee weken klaargestoomd voor de hitte en de zware toernooien. "Nu zie je wel dat de fysieke training niet voor niets is geweest."