Jong Oranje verliest van Spanje

JJdJ1984

Jong Oranje is er niet in geslaagd om te winnen van Jong Spanje. De Spanjaarden waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor het elftal van Cor Pot. Een overwinning was voor de Zuid-Europeanen broodnodig om zich te plaatsen voor de play-offs om zich te kunnen plaatsen voor het Europees Kampioenschap volgend jaar. Het elftal van Pot wist zich hiervan al zeker.

Het Nederlands elftal begon zonder een hoop basisspelers. Bondscoach Cor Pot wil op deze wijze voorkomen dat zijn topspelers straks in de play-offs ontbreken. Hierdoor maakt onder andere Donny Gorter zijn debuut in het elftal van Pot. In het begin van de wedstrijd waren het de Spanjaarden die het spel maakte en duidelijk lieten zien wat de bedoeling was. Na een klein half uur spelen bracht dit via Canales dan ook de verdiende openingstreffer.

Nog geen vijf minuten later stond het echter alweer gelijk door een treffer van Jeroen Dost. Beide ploegen kregen daarna zeker nog kansen op een doelpunt maar besloten dat de gelijke stand voorlopig wel even genoeg was. Na de rust was het Spanje dat voortvarend uit de startblokken schoot en al binnen tien minuten een treffer wist te noteren via Capel. Voor Spanje was dit voldoende en die besloten de wedstrijd te gaan controleren. Natuurlijk krijgen ze nog kansen maar doelman Zoet stond steeds zijn mannetje.

Voor Maikel Kieftenbeld was het een kort optreden bij Jong Oranje. De in Dalfsen geboren middenvelder kreeg binnen tien minuten een rode kaart en hierdoor mocht het Nederlands elftal met een man minder verder. Vijf minuten voor tijd was het Bojan die vanaf elf meter een uitgelezen kans kreeg om de voorsprong te vergroten. De aanvaller van de Spanjaarden wist de kans echter niet te benutten. In het resterende gedeelte van de wedstrijd was het zowel Zoet als De Gea die met uitstekend keeperswerk hun doel verder schoon wisten te houden.