Mourinho: "Sneijder verdient Gouden Bal"

Peterselieman

José Mourinho vindt Wesley Sneijder de beste voetballer van het jaar in Europa. De Portugese trainer van Real Madrid vindt dat twee spelers van FC Barcelona op twee en drie horen te komen bij de verkiezing voor de Gouden Bal.

"Sneijder heeft een fantastisch jaar gespeeld", zei Mourinho vandaag in Nyon volgens het ANP. Mourinho is in Nyon bij een forum met diverse topcoaches van de Europese voetbalbond UEFA. De Nederlanders Henk ten Cate en Martin Jol nemen daar ook aan deel.

Mourinho werkte afgelopen seizoen met Sneijder bij Internazionale. De oud-Ajacied had een belangrijk aandeel in de winst van de Champions League, landstitel en Italiaanse beker. Ook op het WK was Sneijder van grote waarde. Al werd hij daarin wel verslagen door concurrent Andrès Iniesta, die ook kans lijkt te maken op de pijs.

"Ik zou de Gouden Bal aan Sneijder geven", aldus Mourinho. "Ik zeg niet dat hij beter is dan Iniesta, maar hij heeft wel een beter seizoen gehad dat Iniesta die niet zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Iniesta heeft een goed WK gedraaid, maar bij deze verkiezing gaat het niet alleen om het WK maar om het hele seizoen. Voor mij is Sneijder de nummer één, Xavi twee en Iniesta drie."

De Gouden Bal wordt aan het einde van dit jaar uitgereikt. Een vakjury van journalisten kiest de winnaar.