Kesler draagt stokje over aan Van Oostveen

Peterselieman

Gisteren was de laatste werkdag van directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler. Hij droeg gisteren met het overhandigen van een schilderij het stokje over aan Bert van Oostveen. Ook Kesler zelf werd door Van Oostveen verrast met een schilderij.

"Hou het schip op koers. In eerste instantie bedoel ik het KNVB-schip. De organisatie staat, is stabiel en financieel kerngezond. Het schip in Zeist ligt prima op koers. Wat de toestand van de clubs betreft: ik heb herhaaldelijk gewaarschuwd. Sommige hebben die signalen genegeerd. Wij dragen bij de KNVB geen verantwoordelijkheid voor het financiële beleid bij de clubs. Wel toetsen wij de licentievoorwaarden en grijpen in met boetes en punten in mindering als clubs zich niet aan de afspraken houden. Ik ben niet trots op die minpunten, maar ons beleid getuigt niet van pappen en nathouden, maar van ingrijpen," zei Kesler bij zijn afscheid.

"Bert van Oostveen is onder de gegeven omstandigheden de beste opvolger. Ook op mijn voorspraak. De clubs hebben voldoende mogelijkheden gekregen om anderen naar voren te schuiven, maar zijn met niemand gekomen. Verder is dit ook geen organisatie - vanwege alle politieke gevoeligheden - om zomaar een buitenstaander te parachuteren. Ik denk dat deze machtswisseling goed is en op het juiste moment komt."