Verbeek: "Spelers moeten zich diep schamen"

Olga Kroeders

Gertjan Verbeek was uiterst teleurgesteld over het gelijkspel van AZ tegen Excelsior (1-1). De Alkmaarders maakten het zichzelf zeer moeilijk tegen de Rotterdammers. Kolbeinn Sigthorsson redde een punt voor Verbeek.

"De spelers moeten zich diep schamen," zei Verbeek na de remise tegen het ANP. De oefenmeester wacht nog altijd op zijn eerste competitiezege met AZ. "Ik kan hier niet mee leven. We speelden vooral in de eerste helft in een tempo dat deed denken aan de tijd van de Tachtigjarige Oorlog", aldus Verbeek.

"Nogmaals, de spelers moeten zich schamen. Richting onze supporters kan je zo'n gebrek aan karakter en mentaliteit niet maken. Ze moeten eens goed in de spiegel kijken. Dit is al de derde wedstrijd die we door gebrek aan instelling, karakter en mentaliteit niet winnen", vervolgt de trainer, die Dick Advocaat opvolgde.

"Met alle respect voor Excelsior, maar in potentie hebben wij op alle posities betere spelers en moeten we op basis van kwaliteit zo'n wedstrijd altijd winnen", besluit Verbeek. AZ bivakkeert door drie remises en een nederlaag op de veertiende plaats. De Alkmaarders scoorden in vier duels slechts vier doelpunten.