Bradley wil graag 'uitdaging aangaan' bij Aston Villa

Olga Kroeders

Bob Bradley heeft bevestigd dat hij graag in dienst zou treden van Aston Villa. De Engelse subtopper is op zoek naar een nieuwe manager na het plotselinge vertrek van Martin O'Neill.

O'Neill vertrok daags voor de competitiestart tegen West Ham United vanwege een verschil in inzicht met de clubleiding. Sindsdien staat Kevin MacDonald aan het roer bij The Villans, maar hij zal waarschijnlijk weer plaats moeten maken. Helemaal nadat Aston Villa afgelopen weekeinde hard onderuit ging tegen Newcastle United (6-0).

Bradley, die de voorbije jaren indruk maakte als bondscoach van de Verenigde Staten, is de topkandidaat om O'Neill op te volgen. "Zeker weten", aldus de Amerikaan desgevraagd tegenover Sky Sports. "De mogelijkheid om in de Premier League aan de slag te gaan zou een uitdaging zijn."

Van contact tussen Bradley en Aston Villa is echter nog geen sprake. "Men heeft nog niets met mij besproken. Op korte termijn zal ik in gesprek gaan met de Amerikaanse bond en dan zien we wel verder", zegt Bradley, die graag in Europa werkzaam wil zijn. "Ik denk dat ik de kwaliteiten bezit om in Europa te trainen. Bovendien zou ik het graag nog eens doen. Ik ben er klaar voor."