[Eneco] Greipel pakt tweede ritzege

Peterselieman

Andre Greipel heeft in de Eneco Tour zijn tweede dagsucces geboekt. De Duitse renner van HTC Columbia won de 205 kilometer lange zesde etappe van Bilzen naar Heers in een massasprint. Greipel, dit seizoen al goed voor achttien overwinningen, was donderdag ook al de snelste in Ardooie. Zijn ploeg- en landgenoot Tony Martin blijft leider in het algemeen klassement.

Vanaf de start in het Belgische Bilzen regende het aanvallen. Eerst ontsnapte een groepje met daarin de Nederlander Tom Veelers, even later kozen de Belg Mario Aerts en de Oezbeek Sergey Lagutin het ruime sop. De ontsnappingen liepen op niets uit, al werd door het vele achtervolgingswerk het peloton wel flink uitgedund.

HTC Columbia hield vooraan voldoende mannetjes over om Greipel veilig door de straten van finishplaats Heers te loodsen. De sprinter maakte het werk van zijn ploeggenoten vervolgens vakkundig af. De Belg Jürgen Roelandts en de Noor Edvald Boasson Hagen werden tweede en derde.

Morgen valt de beslissing in de Eneco Tour met een 16,5 kilometer lange individuele tijdrit in Genk. Leider Martin verdedigt een voorsprong van elf seconden op zijn enig overgebleven concurrent Koos Moerenhout.