Ducati wil snel met Rossi testen

Peterselieman

Het MotoGP-team van Ducati hoopt dat Yamaha toestemming geeft om Valentino Rossi nog voor het eind van het jaar met een Italiaanse machine te kunnen laten testen. De Italiaan maakt na dit seizoen na zeven seizoenen de overstap van het Japanse merk naar Ducati.

Het Italiaanse merk wil graag over The Doctor beschikken tijdens de eindejaarstest in Valencia, maar Masao Furusawa zei dat de Italiaan tot het einde van het seizoen de blauwe kleuren zal moeten gaan dragen.

Ducati houdt volgens teambaas Filipo Preziosi nog goede hoop om met Rossi alsnog te kunnen testen. "We zullen alle wensen van Furusawa inwilligen en willen zelfs de motorfiets wel blauw spuiten. Ik weiger te geloven dat Yamaha Rossi niet wil laten testen en de vorige keer dat het gebeurde in 2003 liep het slecht af met Honda."

Preziosi heeft voor volgend jaar in de MotoGP één titelkandidaat: Jorge Lorenzo. "Hij verandert niet van team, dus is hij de uitgelezen favoriet. Pas in 2012 zal het speelveld weer gelijk zijn. Het zal zwaar worden, maar we hebben het juiste gedaan."