Zlatan gaat uitdaging aan met Mourinho

Olga Kroeders

Zlatan Ibrahimovic hoopt zijn voormalige coach José Mourinho dit seizoen het leven zuur te kunnen maken. De Zweedse aanvaller van FC Barcelona werd onder de vleugels van de Portugese trainer in 2009 kampioen met Internazionale. Na de overstap van Mourinho naar Real Madrid zijn de twee vanaf nu rivalen.

"Het is een slimme zet van Real Madrid", geeft Ibrahimovic toe aan Novum Nieuws. "Maar hij is nu een concurrent van me en ik zal er alles aan doen om hem te verslaan." De Zweed weet wel dat die opdracht niet eenvoudig is. "Bij welke club Mourinho ook heeft gewerkt, overal pakte hij prijzen. Maar Barcelona zal hij niet makkelijk kunnen verslaan."

Net als Mourinho heeft ook Ibrahimovic zijn prijzenkast de afgelopen jaren aardig gevuld. "In totaal ben ik acht keer landskampioen geworden, waarvan de laatste zeven jaar op rij", weet de aanvaller, die een wisselvallig eerste seizoen bij Barcelona achter de rug heeft. "Eerst in Nederland bij Ajax, vervolgens in Italië bij Inter en afgelopen seizoen ook in Spanje. Maar ik wil nog veel meer prijzen pakken."

De titelstrijd in de Primera Division gaat volgens Ibrahimovic dit jaar opnieuw tussen Barça en Real. "Misschien dat er eerst nog wat andere ploegen meedoen, maar die zullen uiteindelijk afhaken", verwacht hij. "Het wordt een lang en zwaar seizoen en het gaat erom wie aan het eind van de rit nog de meeste reserves kan aanboren."

Ibrahimovic heeft bij Barcelona veel ploeggenoten die deze zomer met Spanje de wereldtitel pakten. "Zij trainen nog niet volledig mee met de groep", vertelt Ibrahimovic, die met Zweden ontbrak op het WK. "Ik hoop dat de WK-gangers zich voldoende kunnen opladen voor de competitie. Maar zoals ik ze ken, hoef ik me daar geen zorgen over te maken."

Ibrahimovic gaat uitdaging aan met Mourinho
Ibrahimovic gaat uitdaging aan met Mourinho (Foto: Novum)