McEwen denkt nog niet aan stoppen

Mark (Aalbers)

Robbie McEwen won vandaag de eerste etappe van de Eneco Tour in Rhenen en wist meteen waarom hij nog niet aan stoppen denkt. ''Het gevoel als je wint, dat is niet te koop'', verklaarde de 38-jarige sprinter.

Aan de voet van de Grebbeberg, waar op de top de meet van de etappe getrokken was, zag de veteraan de Noor Edvald Boasson Hagen vertrekken om de ritwinst op te strijken. De ervaring liet hem wachten. ''Ik zat niet ver naar achteren, maar bleef in eigen tempo rijden. Langzaam zag ik die mannen voor me één voor één stilvallen. Op 250 meter voor de streep ging ik zelf. Ik dacht: wauw, ik ga een koers winnen.''

Dat gevoel was hem in het verleden niet onbekend. De Australiër heeft een indrukwekkende erelijst met onder andere etappezeges in de Tour de France en Giro d'Italia. 2009 werd echter een rampjaar voor McEwen door een opgelopen scheenbeenbreuk. Daarna duurde het lang om terug te komen: ''Ik heb moeten revalideren. Het heeft heel veel moeite gekost om terug te komen op niveau,'' besluit de renner.