Isinbayeva in februari terug

Peterselieman

Polsstokhoogspringster Yelena Isinbayeva wil over zes maanden weer in actie gaan komen. De Russin kampte met motivatieproblemen, maar zegt zich nu herboren te voelen en in februari volgend jaar weer aan wedstrijden deel te gaan nemen, zo meldde ze vanuit Singapore waar ze ambasadrice is bij de Jeugd Olympische Spelen.

"Ik voel me als een nieuw persoon, ik wil weer bewijzen dat ik de beste kan zijn. Ik begin weer helemaal vanaf nul," zei de Russin die na de WK indoor in Qatar een rustpauze ingelaste. De 28-jarige atlete heeft voordat ze stopt nog drie doelen voor ogen. "Ik heb mijn zinnen gezet op de WK’s van 2011 en 2013 en de Olympische Spelen van 2012. De honger is weer helemaal terug, de pauze heeft me goed gedaan."

Isinbayeva is wereldrecordhoudster bij de vrouwen met een hoogte van 5,06 meter. Ze is de enige vrouw die een hoogte van meer dan vijf meter bedwongen heeft met de polsstok. De Russin won goud tijdens de Spelen van Athene (2004) en (2008). Ook won ze drie wereldtitels bij de WK's outdoor en drie bij de indoorkampioenschappen. Dit jaar werd ze bij de indoorkampioenschappen verslagen door de Braziliaanse Fabiana Murer, waarna ze een rustpauze inlaste.