Jol: "Foutjes in de verdediging moeten eruit"

JJdJ1984

Ajax won, maar Martin Jol moet met zorgen naar het optreden van zijn ploeg hebben gekeken. Vooral het makkelijk weggeven van doelpunten is de achilleshiel van Ajax in het nog prille seizoen.

Vitesse werd echter wel verslagen met 4-2. Na afloop wilde Jol niet toegeven dat de verdediging hem zorgen baart. De trainer koppelde het weggeven van doelpunten ook aan de totale bezetting van zijn elftal. "Van de tien counters onderscheppen we er acht", zei Jol na afloop. "Maar we moeten iets geconcentreerder verdedigen."

"Luis (Suárez) komt nu terug, dan zijn we ook weer wat balvaster", voorspelde Jol, die zich geen zorgen had gemaakt op de bank. "Wij hebben een jonge ploeg en dat zie je. We hadden moeite om de ruimtes te vinden. Dat is soms wel verklaarbaar. Op de vleugels stonden twee spelers waar er één last van z’n rug had (Urby Emanuelson, red) en de ander bijna nooit daar speelt", doelend op Christian Eriksen.

Na de 2-2 ruststand maakte Ajax het in het eerste kwartier van de tweede helft af. "Achteraf hebben we het goed gedaan, alleen die foutjes die we maken in de verdediging moeten er zo snel mogelijk uit." Dinsdagavond begint Ajax aan het tweeluik met Dinamo Kiev. Eyong Enoh keert zondagavond terug in Amsterdam. "Hij zou mogelijk kunnen spelen", zei Jol, die niet inging op de fitheid van de Kameroener.