Guillermo del Toro dicht bij deal met THQ

Vis1980

Guillermo del Toro heeft in het verleden al meerdere keren zijn liefde over games uitgesproken. Volgens LA Times is de filmregisseur bezig een grote deal te tekenen bij THQ. Als de deal doorgaat dan gaat Del Toro werken aan verschillende games die 'technisch en verhalend zeer interessant zijn'.

Del Toro, die in Mexico geboren is, heeft als regisseur en producer verschillende films op zijn naam staan. Zo heeft de man Hellboy, Hellboy 2: The Golden Army, Pan's Labyrinth, Mimic en Blade 2 op zijn CV staan. Ook is Del Toro betrokken bij de verfilming van The Hobbit, een boek van Lords of the Rings-auteur Tolkien. Guillermo gaat die film niet regisseren, maar hij is wel verantwoordelijk voor de screenplay van de film.

Het is niet de eerste keer dat een bekende filmregisseur de wereld van games betreedt. Onder andere Steven Spielberg en Peter Jackson gingen hem voor. Steven Spielberg is de bedenker van de Medal of Honor-serie en Boom Blox (Wii). Peter Jackson werkte een tijdje aan Halo: Chronicles, dat een interactieve filmervaring in het Halo-universum zou worden. Helaas gaf Peter Jackson in 2009 aan dat die game van de baan is. Volgens Microsoft staat het project in de spreekwoordelijke koelkast.

De deal tussen THQ en Guillermo del Toro is nog niet rond. Het is ook nog niet bekend om hoeveel games het gaat, laat staan wat voor games het zijn.

Guillermo del Toro is de man met bril