Benayoun: "Ik voel me uitstekend bij Chelsea"

Olga Kroeders

Yossi Benayoun kan zijn geluk niet op. De middenvelder verruilde eerder deze zomer Liverpool voor Chelsea en dat is volgens de Israëliër een goede keus geweest.

Benayoun zegt van iedere dag te genieten in Londen. "Ik voel me uitstekend", aldus Benayoun, die voor zes miljoen euro werd binnengehaald, op het digitale thuis van Chelsea. "Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenliep gaven de mensen mij een goed gevoel, alsof ik hier al jaren speel."

Tot dusverre is Benayoun de enige aankoop van trainer Carlo Ancelotti deze zomer. De voorbije dagen stond de 30-jarige middenvelder buitenspel door een hamstringblessure, maar inmiddels heeft hij zijn rentree gemaakt. "Binnenkort ben ik weer fit om volledige wedstrijden te spelen", stelde hij de Londense achterban gerust.

Met Joe Cole trok Liverpool onlangs de vervanger van Benayoun aan. "Ik hou niet van vergelijkingen tussen mezelf en een andere speler. Ik ben hier gekomen om mijn best te doen en ik denk dat hetzelfde geldt voor Joe. Hij is in ieder geval een geweldige voetballer."