Van Gaal neemt geen enkel risico met Robben

Jeffrey

Elf internationals voegden zich vandaag bij de selectie van Bayern München. Tien van de elf spelers waren actief op het trainingsveld. Arjen Robben moet van trainer Louis van Gaal namelijk nog eerst even langs bij de dokter. Van Gaal neemt geen enkel risico met Robben.

Vlak voor het WK liep Robben een hamstringblessure op. Fysiotherapeut Dirk van Toorn hielp hem er weer snel bovenop waardoor de buitenspeler alsnog kon spelen op het WK. Van Gaal is niet weg van de behandeling van Van Toorn. "Hij komt niet meer bij Van Toorn", zegt de Nederlandse trainer tegenover de NOS.

"Hij gaat nu eerst naar de dokter en die gaat hem helemaal checken. Anders is hij misschien een risico en dat kunnen we nu natuurlijk niet gebruiken. Van Toorn heeft ervoor gezorgd dat Arjen weer snel terug was. Maar dat is op lange termijn niet altijd de beste oplossing", aldus Van Gaal.

Robben heeft begrip voor de keuze van zijn trainer. "Natuurlijk heb ik een ander WK gehad dan de rest van de ploeg dus daardoor gaan we het wat anders opbouwen. Hij weet net zo goed als ik dat het WK iets unieks is", zegt Robben over Van Gaal. "Dan doe je er alles aan om te spelen en dat begrijpt de trainer ook. Normaal kies je voor een weg met minder risico. Maar op het WK is zoiets niet geoorloofd", aldus Robben.