Heerenveen schroeft begroting met drie miljoen terug

Jeffrey

Sc Heerenveen heeft sportief gezien een slecht seizoen achter de rug. De slechte prestaties op het veld hebben directe gevolgen voor de begroting voor komend seizoen. De begroting voor komend seizoen wordt met drie miljoen euro teruggeschroefd.

Vorig seizoen werkte de club uit Friesland met een begroting van 29 miljoen euro. Komend seizoen wordt dat 26 miljoen. Dit komt doordat Heerenveen geen Europees voetbal heeft gehaald, de inkomsten van de televisierechten zijn teruggelopen en de economische teruggang in zijn algemeenheid. Dat meldt De Leeuwarder Courant.

Heerenveen moet financieel gezien een stapje terug doen. "Dat is een hele simpele wet", zegt voorzitter Robert Veenstra maandag. "Het nieuwe seizoen moet in het teken staan van het op orde brengen van de financiën'', vervolgt Veenstra. "Daarnaast moeten we zorgen dat we na alle perikelen ons imago van rustige, stabiele club terugkrijgen."

Ondanks de financiële teruggang is de doelstelling voor komend seizoen duidelijk. Trainer Ron Jans legt de lat hoog gezien de prestaties van de club vorig seizoen. "We gaan voor Europees voetbal. Dat is, na de elfde plaats van vorig jaar, een uitdagende doelstelling, maar ook een realistische. Ik denk dat we het kunnen, al acht ik de ontwikkeling van de spelers en daarmee het team uiteindelijk het belangrijkst", aldus Jans.