Rens Blom in Atletencommissie EAA

Jeffrey

Bij de afsluiting van de Europese kampioenschappen atletiek in Barcelona is Rens Blom voor de periode 2010 - 2014 gekozen in de Atletencommissie van European Athletics. Dat heeft de Council van European Athletics zondag 1 augustus 2010 bekendgemaakt.

De zes vacante plaatsen waren bestemd voor drie mannen en drie vrouwen. Naast Rens Blom zijn ook Roman Sreble (CZE), Manuel Martinez (ESP), Kajsa Berqvist (SWE), Tasha Danvers (GBR) en Monika Pyrek (POL) in deze commissie verkozen.

Voormalig wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom was blij met zijn benoeming, niet in het minst omdat de verkiezing plaatsvond door de deelnemende atleten aan het EK Atletiek in Barcelona. Alle geaccrediteerde atleten mochten in een periode van vier dagen hun stem uitbrengen.
Blom (33) stelt zich ten doel om met zijn kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan het attractiever maken van de atletieksport, onder andere door de kwaliteit en de snelheid van wedstrijden te vergroten.

Rens Blom nam deel aan de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004). Tijdens het WK atletiek in Helsinki (2005) werd hij de eerste wereldkampioen voor Nederland in de atletieksport. Hij is nog steeds houder van het nationaal record polshoog met 5.81 m.