Sega $80.8 miljoen kwartaalwinst

Mitch (SkiTz4wiiRmany)

Terwijl de gehele game-industrie te lijden heeft onder de crisis en dus minder minst heeft geboekt in het vorige kwartaal maakt Sega bekend dat ze vorig kwartaal toch nog zeven miljard yen ($80.8 miljoen) winst hebben gemaakt.

Je kunt je voorstellen dat dit niet komt door de matige verkoopcijfers van Alpha Protocol en Iron Man 2. Ze verkochten respectievelijk 1.12 miljoen en 700.000 exemplaren van de games die over het algemeen matige review-scores behaalden. Sega zei hier zelf het volgende over: “While domestic sales were mostly firm, in the overseas markets, sales of new titles remained slow as affected by the adverse market condition.”

Deze uitspraak is wat vreemd als je kijkt naar de verkoopcijfers. Sega heeft 1.68 miljoen exemplaren verkocht in de VS, 1.33 miljoen exemplaren in Europa en maar 270,000 in Japan. Maar waar zit de winst dan? Dat zit in pachinko-machines van Sega. Deze gokmachines zijn en blijven ontzettend populair in Japan en Sega plukt hier dan ook nog steeds de vruchten van.