Ecclestone: "F1 kan enkele teams kwijtraken"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone waarschuwt ervoor dat het F1-veld dit jaar voor de slotrace in Aub Dhabi mogelijk het met één of twee teams minder zal moeten gaan stellen. Hiermee zou het veld teruggebracht kunnen worden tot twintig auto's, maar autosportbond FIA zoekt voor volgend jaar alweer nieuwe renstallen.

"Ik denk dat er nu een aantal teams in de Formule 1 rondrijden die er niet behoren te zijn. Ze zijn wat door hun financiële middelen heen," zei Ecclestone tegen de Daily Telegraph. "Het laatste wat we willen is dat er tien teams zijn. Lotus is een goede naam en ik zou ze niet kwijt willen raken. Maar in het algemeen is dit jaar lastig geweest, omdat het geld heeft gekost om de nieuwe teams binnenboord te houden. Ze hebben veel uitgegeven om deel te mogen nemen."

Het lijkt erop dat de Brit naar Hispania Racing en Virgin Racing wijst. Waar Hispania per wedstrijd andere betaalde coureurs inzet om zo de financiële middelen op orde te houden moet Virgin het stellen met het kleinste budget in de sport. "Ze hebben ons niet laten zien waarom ze van toegevoegde waarde zijn," zei Ecclestone. "Als deze teams plotseling bij een race niet verschijnen dan denk ik dat er niet minder publiek, minder televisiekijkers of minder nieuwsberichten in de kranten zullen zijn."