NAC begint met punt minder

JJdJ1984

NAC Breda is de eerste ploeg in de Eredivisie die komend seizoen zal beginnen met één punt in mindering. De KNVB heeft dit zojuist bevestigd tegenover het NAC-bestuur. De KNVB eiste in eerste instantie twee punten in mindering.

De Brabanders krijgen de straf omdat ze in januari en februari te laat zijn geweest met de afdracht van geld aan het pensioenfonds CFK. "In jauari en februari zijn we te laat geweest met de afdracht van CFK-gelden," aldus voor zitter Ben van Bavel.  "Daar staat volgens de reglementen een straf op en op zich is het dus terecht dat die straf ook wordt uitgesproken."

"In de beroepszaak hebben wij echter aangevoerd dat wij de betalingsachterstanden zo snel mogelijk hebben ingelopen; dat de KNVB en het CFK niet volledig volgens hun eigen voorschriften hebben gehandeld waar het gaat over het aanmanen van de clubs om tot betaling over te gaan; dat de KNVB met name de zaak met betrekking tot januari te lang heeft laten liggen –had men die namelijk eerder behandeld-, dan zou de straf nog voor de competitie 2009-2010 hebben gegolden; en dat wij inmiddels structurele maatregelen hebben genomen om dit soort fouten of onregelmatigheden in de toekomst te voorkomen."

"De beroepscommissie licentiezaken heeft zich gevoelig getoond voor de de argumenten van NAC en heeft nu gesteld dat NAC straf verdient, maar dan slechts over de februari-zaak. Vandaar ook dat de straf is teruggebracht van twee punten naar één punt."

NAC stelt op de eigen website dat het niet blij is met de straf van de KNVB maar dat het wel terecht is. De voorzitter zegt hierover: "Maar we beseffen dat de straf op zich terecht is. We zijn wel blij dat de beroepscommissie licentiezaken oor heeft gehad voor de argumenten die we ter verdediging hebben aangevoerd, waardoor men is overgegaan tot strafvermindering. We kunnen bij de KNVB niet verder in beroep. Mochten we deze straf willen aanvechten, dan zouden we ons tot de burgerrechter moeten wenden, maar dat doen we niet."