Straf voor Glock in Duitsland

Peterselieman

Timo Glock zal de grand prix van Duitsland achteraan moeten starten. De Virgin-coureur liet voor de kwalificatie zijn versnellingsbak vervangen en kreeg hier vijf plaatsen straf voor. Daarnaast werd de zevende versnelling aangepast, wat nogmaals vijf plaatsen straf betekende.

Glock kwam in de kwalificatie op de Hockenheimring tot de twintigste tijd, terwijl teamgenoot Lucas di Grassi helemaal niet in actie kwam. De Braziliaan zal waarschijnlijk ook een straf van vijf startplaatsen krijgen, omdat hij ook met versnellingsbakproblemen kampte en ook de bak zal moeten laten vervangen. Hierdoor zal Virgin morgen de laatste startrij gaan bezetten.

Mark Webber kreeg nog een waarschuwing van de wedstrijdleiding. De Australiër reed in een van zijn ronden op weg naar de pits te langzaam tussen beide safetycarlijnen. "Het had te maken met mijn inlap, want ik ging kort daarvoor in de fout. Ik liet wat mensen passeren omdat ik ze niet wilde dwarszitten tijdens hun snelle ronde," verklaarde de Australiër.