Smolov: "Mijn eerste optie was Feyenoord"

Olga Kroeders

Fedor Smolov heeft op de website van Feyenoord voor het eerst gereageerd op zijn transfer naar Rotterdam. De huurling van Dinamo Moskou arriveerde gisteren in Rotterdam met de juiste papieren en hij kan niet wachten om aan de slag te gaan.

"Het wachten in Moskou was moeilijk voor me, want ik wilde zo snel mogelijk naar Feyenoord. Hier wil ik namelijk presteren komend seizoen", zegt Smolov, die naar Rusland terug moest gaan om een werkvergunning te regelen. "Ik ben blij dat ik eindelijk in Rotterdam ben."

Morgen zal de 20-jarige aanvaller mogelijk al te zien zijn in een Feyenoordshirt. In De Kuip oefent het team van Mario Been tegen Real Mallorca. "De trainer heeft gezegd dat ik misschien wat speeltijd krijg. Dat zou heel mooi zijn. Ik kijk er ontzettend naar uit om in zo'n indrukwekkend stadion als de Kuip te spelen."

Smolov had deze zomer over interesse niet te klagen. "Er waren ook andere Russische clubs waar ik naartoe kon, maar mijn eerste optie was Feyenoord. Ik wil per se spelen en daarom is dit een uitstekende oplossing voor mij."