Ramalho volgt Dunga op als bondscoach van Brazilië

Olga Kroeders

Muricy Ramalho is de nieuwe bondscoach van Brazilië. De trainer sprak gisteren met de Braziliaanse voetbalbond CBF en gaf zijn ja-woord aan voorzitter Ricardo Teixeiro. Ramalho neemt hiermee het stokje over van Dunga.

Dunga gaf direct na de uitschakeling op het WK in Zuid-Afrika aan dat hij stopte als bondscoach. Brazilië verloor in de kwartfinale van het Nederlands elftal (2-1).

Ramalho is een ervaren trainer die drie keer landskampioen werd met Sao Paulo (2006, 2007 en 2008). Hij maakte vervolgens de overstap naar Fluminense en staat daarmee aan kop in de Braziliaanse Serie A.

De trainer heeft een doorlopend contract tot aan het einde van dit seizoen bij Fluminense. Hoe deze situatie opgelost gaat worden is vooralsnog onbekend. CBF-woordvoerder Rodrigo Paiva heeft bekendgemaakt dat Ramalho al heeft toegezegd. Ze zullen binnenkort om de tafel gaan met Fluminense. Dan zal besproken worden of Ramalho per direct aan de slag gaat bij de Braziliaanse voetbalploeg of dat hij het seizoen af maakt bij Fluminense.