Vrouwentekort in gamesector overdreven

Redactie

De ophef rond het gebrek aan vrouwen in de Britse game-industrie is volgens gameontwerper Liselore Goedhart 'een beetje overdreven'. Vorige week vrijdag waarschuwde de Britse overheid de game-industrie over het tekort aan vrouwen in die sector.

Volgens Goedhart, werkzaam bij het Nederlandse bedrijf Monobanda, is er binnen de Nederlandse game-industrie weinig te merken van discriminatie op basis van geslacht. Wel zouden vrouwen 'wat meer moeten durven en doen', meent ze. Toen Monobanda op zoek was naar een stagiair projectmanagement bleek het overgrote deel van de sollicitanten vrouw.

Het maken van games kent vele facetten, die niet allemaal even populair zijn. Fabian Akker, medeoprichter van Ronimo Games, zegt dat vooral posities die te maken hebben met grafisch ontwerpen of gamedesign steeds vaker ingenomen worden door vrouwen. Er is ook een andere kant van de medaille. "De animo voor de positie van programmeur valt erg tegen. Dat blijft nog wel even, het is gewoon zo droog en technisch. De meeste vrouwen vinden dat maar niks, helaas", vult hij aan.

Woensdag werd bekend dat er in Canada een bedrijf is opgericht waar vrouwen games maken voor vrouwen. Het is de eerste geheel vrouwelijke gamestudio ter wereld.

?Vrouwentekort? in gamesector overdreven
Vrouwentekort in gamesector overdreven (Foto: Novum)