[Tour] Schleck: "Ploeg Contador speelde toneel"

Olga Kroeders

Volgens Andy Schleck wilde zijn grote rivaal Alberto Contador zondag in de veertiende rit van de Ronde van Frankrijk de indruk wekken dat hij een slechte dag had.

"Op de voorlaatste klim werd hij omgeven door ploeggenoten. Ik doorzag hun tactiek. Ze wilden het doen lijken dat Alberto niet goed was en mij tot aanvallen aanzetten", vertelde de geletruidrager die tegelijk met Contador de finish op Ax 3 Domaines bereikte.

"Ik denk dat we gelijkwaardig waren vandaag", meende Schleck. "Of we een spel speelden? Ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken over andere concurrenten. Menchov en Sanchez staan op ruime achterstand. Dat geeft ons de ruimte om te spelen."

Ook Contador noemde de strijd met Schleck - beiden verloren op een gegeven moment de aansluiting met Denis Menchov en Samuel Sanchez omdat ze meer op elkaar letten - een spel. Contador durft waarschijnlijk ook te gokken op zijn capaciteiten als tijdrijder. Op de voorlaatste dag is er een race tegen de klok over 52 kilometer. "Ik denk niet dat de slotklim vandaag zwaar genoeg was voor ons om tijd te winnen op elkaar. Daarom hebben we uiteindelijk besloten samen de achtervolging op Menchov en Sanchez in te zetten." Het verschil op de streep was uiteindelijk veertien seconden.