[MotoGP] Uitslag Race Sachsenring

Peterselieman

Dani Pedrosa heeft vandaag de MotoGP van Duitsland gewonnen. De Spanjaard passeerde na een herstart klassementsleider Jorge Lorenzo. Casey Stoner werd derde, Valentino Rossi vierde. Lorenzo blijft leider in de WK-stand. De herstart was noodzakelijk na een valpartij waarbij Alvaro Bautista, Randy de Puniet en Aleix Espargaro betrokken waren. De Puniet brak twee botten in zijn onderbeen.

De race op de Sachsenring stond echter vooral in het teken van de rentree van Rossi. De Italiaan begon met een zevende startplaats aan de race en lag al vijfde toen de race werd afgebroken. Na de herstart leverde hij eerst een positie in voor hij weer aan een opmars begon. Na een fraai gevecht met Casey Stoner eindigde de negenvoudig wereldkampioen net naast het podium.

Eerder op de dag had Marc Marquez zijn leidende positie in de 125cc-klasse versterkt door de race in Duitsland te winnen. De Spanjaard bleef Tomoyoshi Koyama en Sandro Cortese voor. Jasper Iwema en Michael van der Mark vielen in de eerste helft van de race uit. In de WK-stand heeft Marquez 157 punten, 26 punten meer dan nummer twee Pol Espargaro.

De race in de Moto2-klasse was een prooi voor klassementsleider Toni Elias. De Spanjaard bleef Andrea Iannone ruim drie seconden voor. Ook de Italiaan werd niet bedreigd. Zijn landgenoot Roberto Rolfo gaf ruim drie tellen op hem toe. Elias heeft inmiddels 136 punten verzameld en daarmee blijft hij in de WK-stand Thomas Lüthi uit Zwitserland 42 punten voor. Iannone is met 90 punten derde.