China wil WK van 2026 organiseren

Jeffrey

China gaat zich binnenkort officieel kandidaat stellen voor de organisatie van het WK van 2026. Dat meldt persbureau Reuters vandaag. Twee jaar geleden was Bejing het decor voor de Olympische Spelen.

De Chinezen hebben dus ervaring met het organiseren van grote sportevenementen. Het land is door het WK van Zuid-Afrika enthousiast om nu ook een WK naar China te halen. "We zijn onder de indruk van alle gunstige bijkomstigheden voor Zuid-Afrika na het organiseren van een succesvol toernooi", zegt bondsvoorzitter Wei Di in de Bejing Youth Daily.

"In Zuid-Afrika heb ik mogen ervaren hoe een WK een land kan verenigen en het voetbal in zijn totaliteit kan verbeteren", aldus Wei, die aanvankelijk geen gooi wilde doen naar een WK-organisatie vanwege het lage niveau van de nationale ploeg. De voorzitter wil er echter alles aan doen om in 2026 een representatief elftal te hebben.

"Zuid-Afrika kon het ook, dus er is geen reden waarom wij het niet zouden kunnen. Dit is het juiste moment." China staat momenteel 78e op de ranglijst van de FIFA, die wordt aangevoerd door wereldkampioen Spanje. Op de tweede plaats staat Nederland en Zuid-Afrika bezet de 66e plek.