Booy: "Luzern is niet ongunstig"

donroyco

Foeke Booy is tevreden met de loting van FC Utrecht voor de derde voorronde van de Europa League. De club uit de Domstad moet het opnemen tegen FC Luzern, maar Utrecht had ook tegenstanders uit verre landen kunnen treffen.

"Zeker als je kijkt naar de tegenstanders die we ook konden treffen, is Luzern niet zo ongunstig. De mogelijkheid bestond dat we clubs uit Azerbeidzjan en Wit-Rusland konden loten. Deze tegenstander uit Zwitserland is goed bereisbaar", reageert de technisch directeur op de officiële clubwebsite.

FC Utrecht is zo goed als zeker geplaatst voor de derde voorronde. Donderdag won de ploeg van trainer Ton du Chatinier thuis met 4-0 van Tirana, waardoor de return van volgende week er ogenschijnlijk niet meer toe doet. Op 29 juli is de eerste ontmoeting met Luzern in de Galgenwaard en op 5 augustus wordt de return gespeeld.

Booy verwacht van Luzern wel meer tegenstand dan van Tirana. "Het grote voordeel is dat komend weekend de competitie begint in Zwitserland. We kunnen Luzern dus nog twee keer aan het werk zien voordat wij hen treffen." Utrecht moet nog één voorronde overleven als Luzern over twee duels is verslagen om deel te kunnen nemen aan de Europa League.