Sauber met nieuwe diffuser naar jubileumrace

DenS (Dennis)

Het Formule 1-team van Sauber heeft wat te vieren tijdens de grand prix van Duitsland. Sauber Motorsport bestaat deze week veertig jaar en dat is een reden voor een feestje op de Hockenheimring. Het Zwitserse team zal met een beeltenis op de C29 gaan rijden en hoopt het te bekronen met punten. Ze nemen onder andere een aangepaste diffuser mee.

Kamui Kobayashi scoorde de afgelopen twee races veel punten en wil ook in Duitsland weer punten scoren. "Na twee goede races hoop ik dat we het momentum vast kunnen houden en ons verder ontwikkelen. Als ons pakket vernieuwingen voor de Hockenheimring net als in Valencia en Silverstone werkt, dan heb ik alle vertrouwen dat we opnieuw punten scoren."

Teamgenoot Pedro de la Rosa heeft nog geen punten gehaald in 2010. "De snelheid was op Silverstone goed, en hopelijk trekken we die stijgende lijn door. We hebben flinke progressie geboekt sinds Valencia en Silverstone. Alleen was het jammer dat ik op zondag de race niet kon uit rijden, maar ik moet vooruit blijven kijken en ik denk dat ik mee kan doen voor een plek in de punten."