AZ treft IFK Göteborg in Europa League

Olga Kroeders

AZ speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen IFK Göteborg. De Alkmaarders spelen op 29 juli eerst thuis, de return in Zweden volgt een week later. FC Utrecht, dat na de 4-0 thuiszege op FK Tirana zo goed als zeker is van een plaats in de derde voorronde, stuit op het Zwitserse FC Luzern. Ook Utrecht begint met een thuiswedstrijd.

Als AZ en FC Utrecht de derde voorronde overleven, plaatsen ze zich voor de play-offs. Op dat moment stromen ook PSV en Feyenoord in. De winnaars van de play-offs, die op 19 en 26 augustus worden gespeeld, plaatsen zich voor de groepsfase van de Europa League.

IFK Göteborg eindigde vorig jaar als tweede in de Zweedse competitie, maar bezet daar momenteel na veertien speelronden slechts de dertiende plaats. Luzern sloot het seizoen in Zwitserland vorig seizoen af op de vierde plaats. Voordat Utrecht aantreedt tegen Luzern moet het volgende week nog wel zien af te rekenen met FK Tirana. Na de 4-0 zege in de eigen Galgenwaard lijkt de return in Albanië echter slechts een formaliteit.