Hamilton: "Hockenheim wordt goede graadmeter"

Jeffrey

Volgens Lewis Hamilton gaat de grand prix van Duitsland een goede graadmeter worden voor het tweede deel van het seizoen. De Brit, die momenteel eerste staat, zegt dat verschillende teams de afgelopen races progressie hebben geboekt, maar dat de resultaten af en toe uitbleven. Hockenheim zal een goed beeld gaan geven van de huidige stand van zaken.

"Ik hoop dat ik volgend weekend hetzelfde resultaat kan boeken als twee jaar geleden, toen ik de race in Hockenheim wist te winnen. Ik vertrok toen van poleposition, maar moest mij na een safety car-situatie weer een weg naar voren vechten", zei Hamilton. Tijdens het weekend in Engeland had het team van McLaren nog problemen met het afstellen van de auto, door de nieuwe positionering van de uitlaten in combinatie met de nieuwe lay-out van het circuit van Silverstone. "We zouden een sterkere auto moeten kunnen neerzetten in Hockenheim, aangezien dat circuit bekend terrein is voor ons."

"Een paar topteams hebben de afgelopen races goede vooruitgang geboekt, maar dat viel soms nog niet te zien aan de resultaten die ze hebben geboekt. Het zal erg interessant zijn om te zien hoe de zaken er momenteel werkelijk voor staan, want dat is natuurlijk van groot belang voor hoe het kampioenschap afloopt. Ik denk dat de Duitse grand prix een goede graadmeter zal zijn voor de rest van het seizoen."