[Tour] Kroon wil aanvallen

Peterselieman

Voor Karsten Kroon zal deze editie van de Tour de France er een worden met twee gezichten. De BMC-renner kreeg pas vlak voor de start te horen dat hij mocht rijden en offerde zich in het begin op voor kopman Cadel Evans, nu de Australiër veel tijd verloren heeft mag de Nederlander voor eigen kansen gaan rijden.

Hij vindt de rit van vandaag naar Mende een interessante voor aanvallers. "Deze rit is iets voor een lange ontsnapping. Als ik de benen er voor heb, zie je me in de aanval," zei Kroon die bezig is aan zijn vierde Ronde van Frankrijk. De laatste reed hij als knecht in dienst van Saxo Bank.

Eerder deze ronde deed hij beulswerk voor Evans. "Het is niet zo dat ik daar mijn gelijk mee haal, maar ik ben wel blij dat ik mijn werk kan doen voor de ploeg. Je hoort mij ook niet klagen over die periode bij Saxo Bank. In die ploeg zaten telkens renners die dat beter konden dan ik."

Kroon heeft nog goede hoop dat Evans ondanks zijn gebroken elleboog hoog kan eindigen in het eindklassement. "In de Pyreneeën gaat het heel zwaar worden. Er zullen zeker renners tussenuit vallen. Ik sluit niet uit dat hij in de top vijf eindigt," zei de BMC-renner.

"Ik heb nu de kans om in de aanval te gaan. Het is er alleen nog niet van gekomen. Ik voel me nog niet helemaal super, maar ik klaag niet. Drie maanden geleden had ik nog negen breuken in mijn gezicht en nu rijd ik in de Tour. Dat is een klein wonder," zei Kroon die in de Waalse Pijl een nare val meemaakte.