Ferguson: "Jonge spelers gaan dit seizoen belangrijk worden"

Olga Kroeders

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson zal de komende weken regelmatig moeten terugvallen op jonge spelers. Ervaren spelers als Wayne Rooney, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Michael Carrick en Ji-Sung Park zullen niet voor 28 juli terugkeren omdat zij allen nog van hun vakantie genieten na het WK.

Daarom zullen volgens Ferguson spelers als Javier Hernandez (22) een belangrijke rol gaan spelen komende seizoen. "De geschiedenis van Manchester United is simpel", zegt Ferguson tegenover The Mirror. "Het team is altijd gebaseerd geweest op jonge spelers. Spelers opleiden en laten doorstromen is dan ook een kenmerk van ons."

Ferguson is er een voorstander van dat jonge spelers de kans krijgen bij Manchester United. "Op dit moment hebben we een aantal spelers die zijn opgeleid door de club. Spelers als Danny Welbeck, Jonny Evans, Darron Gibson en Federico Macheda zijn hier voorbeelden van. Zij ontwikkelen zich goed."

"We hebben dus een mooie collectie van jonge spelers. Als je die spelers geen kans geeft dan blijven ze stil staan in hun ontwikkeling. Ze vertrekken dan naar andere clubs die gaan profiteren van het werk dat wij hebben geleverd. Dat hebben we gemerkt in het verleden en dat proberen we nu te vermijden. We zullen nu een goede keuze maken over de loopbaan van een jonge speler. De meeste van hen zijn namelijk erg getalenteerd."