Sumatraanse tijger verscheurt cacaoboer

Redactie

Een zeldzame Sumatraanse tijger heeft in de Indonesische provincie Atjeh een cacaoboer verscheurd. Dat hebben ooggetuigen donderdag gezegd. Het verminkte lichaam van de man werd woensdag aangetroffen op twintig kilometer van zijn plantage in het dorp Pucok. In dit gebied leven nog ongeveer honderdvijftig Sumatraanse tijgers.

De 48-jarige Hasan verdween maandag terwijl hij aan het werk was op de plantage. Sindsdien waren dorpelingen naar de man op zoek, aldus dorpshoofd Muhammad Sabi Basyah. "We vonden zijn lichaam in een erg slechte toestand", zei Basyah. Hij voegde daaraan toe dat de tijger had geknaagd op delen van de dij, het hoofd en de maag van het slachtoffer.

Sinds november zijn in de provincies Atjeh, Jambi en Riau ongeveer tien mensen gedood door tijgers en olifanten. De stijging in het aantal confrontaties tussen mens en dier wordt veroorzaakt door de snel verdwijnende leefomgeving van een aantal diersoorten die met uitsterven bedreigd worden. Veel dieren zwerven daarom door dorpjes of plantages op zoek naar voedsel.