Boschker en Kuiper missen JC-schaal

Olga Kroeders

FC Twente treedt over twee weken in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax aan zonder Sander Boschker en Nicky Kuiper. De doelman krijgt twee weken rust na maandag met het Nederlands elftal te zijn teruggekeerd uit Zuid-Afrika. De verdediger kampt met een knieblessure en is vier tot zes weken uit de roulatie.

Boschker meldde zich gisteren weer bij Twente en kreeg daar van de nieuwe trainer Michel Preud'homme te horen dat hij twee weken vakantie mag vieren. "Natuurlijk had ik graag om de Johan Cruijff-Schaal willen spelen, maar mijn lichaam voelt aan dat het rust nodig heeft", vertelde de derde doelman van Oranje aan RTV Oost. "Ik ben de afgelopen dertien maanden alleen maar met voetbal bezig geweest."

Kuiper mist niet alleen de Johan Cruijff-Schaal, maar ook het begin van de competitie. De linksback werd in april geopereerd aan zijn rechterknie, maar tijdens de voorbereiding begonnen de klachten opnieuw op te spelen. Deze week moest de verdediger, die vorig seizoen zestien wedstrijden speelde voor de landskampioen, daarom opnieuw onder het mes.