Tim Schafer: Kotick is een eikel

Redactie

Gamedesigner Tim Schafer heeft Activision-voorzitter Bobby Kotick eens even flink de waarheid gezegd. In een interview met de Britse website Eurogamer zegt Schafer dat Kotick zich in zijn werk niet hoeft te gedragen als een eikel. Kotick zou slechts uit zijn op winst en zich niet druk maken om de ontwikkeling van de game-industrie.

Tim Schafer en Activision hebben samen een verleden. Toen uitgevers Activision en Vivendi in 2007 fuseerden, stootte Activision enkele games van Vivendi af waaronder de actiegame Brütal Legend (2009) van Tim Schafer. Toen zijn gamestudio Double Fine eindelijk in Electronic Arts (EA) een nieuwe uitgever had gevonden voor het spel, kwam Activision tussenbeide. Activision eiste geld en wilde voorkomen dat 'Brütal Legend' via concurrent EA op de markt zou worden gebracht.

Schafer koestert nog altijd wrok. "Ik hoop dat Kotick snel weggaat naar een andere industrie. Hij zou naar een industrie kunnen waar nog meer geld wordt verdiend. Iets dat beter bij zijn passie past. Misschien de wapenindustrie?"

Tim Shafer: Kotick is een eikel
Tim Schafer: Kotick is een eikel (Foto: Novum)