Button: "Verder werken aan geblazen diffuser"

Jeffrey

Jenson Button hoopt dat zijn team McLaren de geblazen diffuser werkend krijgt voor de grand prix van Duitsland, over twee weken op Hockenheim. Het Britse team had de diffuser mee naar Silverstone genomen, maar hier werd besloten deze alsnog niet te gebruiken.

"Als je naar het resultaat kijkt, was dat een goede beslissing", zei Button, die als vierde eindigde in de Britse grand prix. "We gaan er tegenwoordig vanuit dat een update automatisch voor een stap voorwaarts zorgt, maar zo simpel is dat natuurlijk niet. Op Silverstone hadden we de extra moeilijkheid dat we over een nieuwe lay-out reden. Dat maakte het finetunen van de set-up niet gemakkelijker. Ik had tijdens de vrijdagtrainingen erg veel moeite om een goed gevoel in de auto te krijgen en Lewis had dat probleem ook. Daarom besloten we er niet verder mee te rijden."

In Duitsland tijdens de vrije trainingen zal er worden getest met lage uitlaten, die voor meer downforce aan de achterkant moeten zorgen. "We hebben op Silverstone gezien dat het introduceren van een update meer is dan alleen een nieuw onderdeel op de auto zetten. Daar komt wel even iets meer bij kijken. De komende races zullen verschillende teams verder werken aan het finetunen van hun updates. Wij hebben goede hoop dat we op vrijdag in Hockenheim weer met de geblazen diffuser kunnen rijden. Hopelijk krijgen we deze wel goed werkend voor de Duitse grand prix."