Nieuwe aanhoudingen voor dode in uitgebrande flat

Jordy Kruse

De politie heeft dinsdag twee mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een man die in december in een uitgebrande flat in Amsterdam Zuidoost werd gevonden. Het 37-jarige slachtoffer bleek niet door het vuur, maar door geweld om het leven te zijn gekomen. Er waren eerder al drie mensen aangehouden in de zaak.

Het slachtoffer werd op dinsdag 8 december gevonden in zijn woning aan het Millingenhof. Wat zich in de flat heeft afgespeeld is onduidelijk. De man had een dag voor hij dood werd gevonden nog contact gehad met zijn vrouw.

Volgens de politie is het motief van de moord op de bewoner van de flat nog altijd onduidelijk. Getuigen of mensen die meer informatie hebben, met name over de laatste anderhalve dag van de man, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

De dinsdag aangehouden verdachten zijn een man van 22 en een vrouw van 25. In februari werden al twee jonge vrouwen van 17 en 19 jaar aangehouden en in april een man van 27 uit Amsterdam Zuidoost.

Naast de twee nieuwe verdachten zitten het meisje van 17 en de man van 27 nog vast. De vrijgelaten 18-jarige vrouw wordt ook nog gezien als verdachte.