Nog zes in ziekenhuis na windhoos op camping

Jordy Kruse

Van de acht mensen die woensdagavond door een windhoos in het Gelderse buurtschap Vethuizen gewond raakten liggen er nog zes in een ziekenhuis. Drie van hen liggen op de intensive care, maar niemand verkeert in levensgevaar. Dat zei de burgemeester van Montferland, Frank Wissink, donderdagochtend op Radio 1.

Minicamping Kempersplas aan de Hoge Veldweg in het dorp werd woensdag rond 18.30 uur zwaar getroffen door een windhoos. Een 62-jarige vrouw uit Nieuwegein kwam daardoor om. Tien caravans werden in en over de Kemperplas geblazen.

De gemeente heeft de dertig campinggasten opgevangen. Elf van hen hebben de nacht in een door de gemeente geregeld hotel doorgebracht, de rest heeft zelf elders onderdak geregeld.

Hulpdiensten hadden moeite ter plaatse te komen omdat omgewaaide bomen en een hoogspanningsmast op de weg lagen. De brandweer heeft die van de weg gehaald. In de regio zijn volgens de burgemeester bij elkaar zes grote elektriciteitsmasten omgewaaid, waarvan drie in de gemeente Montferland. Overal lagen volgens hem bomen op de weg. "We zijn bijzonder zwaar getroffen."