Gewilde Lukaku ziet af van Chelsea

Peterselieman

Romelu Lukaku blijft ook komend seizoen bij Anderlecht. De Belgische topclub wil de talentvolle spits laten rijpen in Brussel. De 17-jarige aanvaller liet in het afgelopen seizoen een goede indruk achter in de Belgische competitie en de Europa League. Bovendien liet Dick Advocaat het grote talent debuteren bij de Rode Duivels. Met zijn stormachtige ontwikkeling speelde Lukaku zich in de kijker bij diverse Europese topclubs, waaronder Chelsea.

De Engelse kampioen wilde Lukaku deze zomer overnemen van Anderlecht. Maar de Belgische clubleiding vindt een vertrek van de jongeling nog te vroeg. "We hebben een goede relatie met Romelu's vader. Hij is het met ons eens dat zijn zoon eerst zijn school afmaakt in België", aldus Anderlecht-bestuurder Herman van Holsbeech.

"Romelu heeft nog één jaar te gaan. Dat is ook een van de redenen waarom we hem deze zomer nog niet laten vertrekken. Alle partijen zijn het erover eens dat hij beter nog een jaar bij Anderlecht kan blijven", aldus Van Holsbeech tegen de Daily Mail. Lukaku geldt als een van de grootste talenten van Europa op dit moment.