Henry: "Ik ben hier niet om vakantie te vieren"

Sjors (Sj0rSz)

Thierry Henry ziet zijn overgang naar New York Red Bulls niet als een vakantietrip. "Deze keer ben ik hier niet om vakantie te vieren."

Henry tekende gisteren een meerjarig contract bij New York Red Bulls. De 32-jarige Fransman genoot al wel eens van een welverdiende vakantie in de Amerikaanse miljoenenstad. Maar met zijn komst naar de Major League Soccer (MLS) wil hij alles behalve toegeven aan het afbouwen van zijn indrukwekkende loopbaan.

"Deze keer ben ik hier niet om vakantie te vieren", verklaart Henry in zijn eerste interview met zijn nieuwe werkgever. "Ik ben wat dat betreft te fanatiek. Ik kan niet tegen mijn verlies. Ik zeg niet dat we elke wedstijd gaan winnen. Maar ik zal in ieder geval elke wedstrijd en elke training alles geven voor de winst."

"Mijn uitdagingen zijn niet veel anders dan toen ik als een jongetje van zes jaar begon met voetballen. Ik ben altijd kritisch op mijn eigen spel geweest. Het verwachtingspatroon is hoog. Mensen verwachten dat je als aanvaller assists geeft en scoort. Daarvoor ga ik natuurlijk ook alles geven", besluit de ervaren Henry.