Sonck haalt uit naar Koster

Jeffrey

Wesley Sonck heeft in de Belgische pers uitgehaald naar zijn trainer Adrie Koster. De twee beleefden geen eensgezind einde van de competitie bij Club Brugge. "Koster is een goed mens, maar als trainer heeft hij afgedaan", aldus Sonck, die weinig speelde onder Adrie Koster, tegen het Nieuwsblad.

De oud-Ajacied tekende niet bij bij Club Brugge vanwege Koster. Hij is nu echter nog steeds zonder club. "Maar ongerust ben ik niet. Het is wachten op een paar transfers bij topclubs, daarna rolt de bal weer. Door het WK heeft de transfermolen bovendien wat stilgelegen. Het is een kwestie van tijd."

Sonck aast op een contract van twee jaar, omdat hij anders volgend jaar opnieuw tegen een aflopend contract aanloopt. Club Brugge wilde hem wel houden, maar bood hem slechts een eenjarig contract aan. Als Sonck een contract van twee jaar zou hebben gekregen, dan was hij naar eigen zeggen gebleven in Brugge.

"Waarom? Omdat ik dan wellicht langer bij Club zou zijn gebleven dan Koster", antwoordt Sonck. "Daar ga ik toch van uit. Je mag een club nooit verlaten, omdat een trainer je niet bevalt. Trainers gooien ze buiten, spelers niet. Je moet geduldig blijven."