Räikkönen in verband gebracht met Mercedes

Jeffrey

Nadat Räikkönen een bezoek had gebracht aan Mercedes-motorsportchef Norbert Haug laaien de speculaties op een mogelijke terugkeer van de Fin weer op. De rijder zou Michael Schumacher kunnen vervangen mits deze aan het eind van het seizoen de autosport weer verlaat.

Haug bevestigt bij Räikkönen op bezoek te zijn geweest, maar ontkent gesproken te hebben over een contract voor volgend seizoen. "Het was vriendschappelijk contact", aldus Haug, die de Fin goed kent uit zijn tijd bij McLaren. "Kimi moet zelf een beslissing nemen, maar ik hoop dat hij terugkeert in de Formule 1. Dat zou goed zijn voor de sport."

De Fin zocht zijn heil in de WRC nadat zijn stoeltje bij Ferrari door Fernando Alonso werd ingenomen. Räikkönen noteerde afgelopen weekend nog hele rappe tijden in Bulgarije, maar landde met zijn auto in de struiken na een foutje. De coureur van Citroën Junior bleef ongedeerd, maar pakte uiteraard geen punten.

De coureur houdt echter de deur voor de Formule 1 wel open, maar komt naar eigen zeggen alleen terug voor een grote renstal. Ferrari, McLaren en Red Bull hebben het team voor volgend seizoen al vastliggen. Renault zoekt nog een tweede coureur en mocht Schumi afscheid nemen is er ook nog bij Mercedes een stoeltje leeg.

Schumacher zelf zegt nog genoeg gemotiveerd te zijn en te geloven in een succesvolle comeback. Tegen de BBC liet hij duidelijk worden dat hij niet was teruggekeerd om alleen mee te doen, maar ook om mee te dingen naar de prijzen. Momenteel kijkt de Duitser tegen een flinke achterstand aan ten opzichte van de top van het klassement, en reed teamgenoot Nico Rosberg afgelopen weekend zichzelf voor de derde keer op het podium.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt dat de zevenvoudig kampioen de sport zal verlaten als hij zijn prestatieniveau niet weet te verhogen. "Als hij niet presteert, betwijfel ik of hij doorgaat", aldus Ecclestone. "Hij is fit, gemotiveerd en getalenteerd, maar de auto past niet bij zijn kwaliteiten."