Ecclestone twijfelt over toekomst Schumacher

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone twijfelt of het goed is voor Michael Schumacher om te blijven racen in de Formule 1. De Brit vindt dat de 41-jarige Schumacher dit jaar bij zijn rentree sterk tegenvalt en dat hij daarom kan besluiten de pijp aan Maarten te geven.

Eerder zei al Sir Jackie Stewart dat Schumacher mogelijk kan besluiten om er mee op te houden. "Als Schumacher niet presteert dan twijfel ik of hij wil nog wil blijven rijden," zei Ecclestone die er aan toevoegde dat de Duitser "fit oogt, gemotiveerd en getalenteerd is, maar dat de auto niet voor hem gemaakt is."

Voor het kampioenschap tipt Ecclestone Red Bull-rijder Sebastian Vettel. De Oostenrijkse renstal verdient volgens de Formule 1-baas te winnen omdat ze het slechte Jaguar hebben omgetoverd tot een winnend team en niet een goed team zoals Ferrari gekocht hebben.

Ook Red Bull-teamgenoot Mark Webber wordt door Ecclestone geprezen. Hij is de enige coureur die dit jaar al meer dan twee races heeft gewonnen. "Ik zou niemand geloofd hebben als ze dat aan het begin van het seizoen tegen mij gezegd zouden hebben."